visszaTovább a pénztárhoz

Gyermelyi lasagne száraztészta 4 toj. 500g

Gyermelyi lasagne száraztészta 4 toj. 500g
Legjobb ár:1 260 Ft
A rendelés jelenleg nem üzemel.
Összrendelés
Fogy. ár:
1 kg
8 000 Ft felett
1 260 Ft
2 520 Ft
6 500 Ft - 8 000 Ft
1 313 Ft
2 626 Ft
5 000 Ft - 6 500 Ft
1 365 Ft
2 730 Ft
4 000 Ft - 5 000 Ft
1 418 Ft
2 836 Ft
3 000 Ft - 4 000 Ft
1 470 Ft
2 940 Ft

Termékleírás

Jellemzők

Durumbúzából, Friss tojással készült

Négytojásos durum lasagne

Összetevők

Tésztaipari durumbúzadara (glutént tartalmaz), 4 db friss tyúktojás/1 kg késztermék (20%)

Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.

Tápértékre vonatkozó információk

100 g késztermékben (száraztésztában)
Energia 1570 kJ/371 kcal
Zsír 2,9 g
amelyből telített zsírsavak 0,7 g
Szénhidrát 69 g
amelyből cukrok 6,0 g
Fehérje 15 g
0,07 g

Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)

Termékadatok

Külső cégek logói

Magyar Termék

Eredet

Magyar Termék

Elkészítés és tárolás

Receptek

Lasagna zöldségekkel és gomolyával

Hozzávalók 6-8 főre: 500 g Gyermelyi lasagna tészta, 500 g padlizsán, 500 g cukkini, 500 g brokkoli rózsa, 400 g színes paprika, 400 g kockázott konzerv paradicsom, 200 g gomolya, 2 dl paradicsomlé, 1-1,5 dl olívaolaj, 2 fej lilahagyma, só, darált bors, friss bazsalikom
A mártáshoz: 120 g vaj, 100 g liszt, 100 g reszelt sajt, 7 dl tej, só, őrölt fehérbors, reszelt szerecsendió

Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. A padlizsánt és a cukkinit vékonyra szeleteljük, sózzuk, 30 percet pihentetjük. Ezután leöblítjük, leszárítjuk, és kevés olajon, forró serpenyőben pirosra sütjük. A brokkoli rózsákat forró vízben megfőzzük, majd lehűtjük és összevágjuk. A paprika bőrét megperzseljük, azután lekaparjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A lilahagymát szeletekre vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk. Rátesszük a paprikacsíkokat, sózzuk, borsozzuk, kevés friss bazsalikommal összekeverjük, majd levesszük a tűzről.

A mártáshoz megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet és habzásig kevergetjük. Amikor már habzik, hozzáöntjük a meleg tejet, habverővel simára keverjük, majd 4-5 percig folytonos kevergetés mellett kíméletesen forraljuk. Közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval. Amikor kiforrt, levesszük és belekeverjük a sajtot. Előkészítünk egy tepsit és kikenjük olajjal. (A tepsi aljára 4-5 db lapnak kell elférnie.)
A tepsi aljára teszünk egy kevés paradicsomlevet és vizet. Erre ráteszünk egy réteg száraztésztát, úgy, hogy befedje az alját. A tésztára tesszük a sült zöldségek és a hagymás paprikadarabok felét. Sózzuk, borsozzuk és megsózzuk egy kevés friss, összevágott bazsalikommal. Rátesszük a konzerv paradicsom felét, a maradék paradicsomlevet és elsimítjuk. Beborítjuk egy újabb réteg tésztával. Erre tesszük az összevágott brokkoli felét, amit sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítünk. Ráöntjük a fehér mártás 1/3 részét és elsimítjuk. Beborítjuk egy újabb réteg tésztával.

Erre kerül a maradék sült zöldséges, paradicsomos ragu. Ismét lefedjük egy réteg tésztával. Erre tesszük a megmaradt brokkoli és a fehér mártás 1/3 részét. A végén beborítjuk tésztalappal. A maradék mártást összekeverjük a gomolyával és rákenjük a tetejére.

Előmelegített 200°C fokos sütőbe tesszük és 40-45 percig sütjük. Kivétel után adagoljuk. Tálaláskor adhatunk hozzá zöldséges mártást.

További recepteket a www.gyermelyi.hu oldalon talál.

Tárolás

Tárolás száraz, napsütéstől védett helyen.

Gyártó Neve és Címe

Gyártó címe

Gyermelyi Zrt.
H-2821 Gyermely
Bajnai út 1.

Vevőszolgálat

Gyermelyi Zrt.
H-2821 Gyermely
Bajnai út 1.
www.gyermelyi.hu

Csomagolás

Számszerű méret

Számszerű méret - 500

Egység (specifikusan)

Egység (specifikus) - Gramm

A weboldal használatával ön elfogadja, hogy az oldal a böngészőn keresztül ún. sütiket kezel a felhasználói élmény fokozása érdekében.
RENDBEN