Gyermelyi lasagne száraztészta 4 toj. 500g
A rendelés jelenleg nem üzemel.Termékleírás
Jellemzők
Durumbúzából, Friss tojással készült
Négytojásos durum lasagne
Összetevők
Tésztaipari durumbúzadara (glutént tartalmaz), 4 db friss tyúktojás/1 kg késztermék (20%)
Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
Tápértékre vonatkozó információk
| 100 g késztermékben (száraztésztában) | |
|---|---|
| Energia | 1570 kJ/371 kcal |
| Zsír | 2,9 g |
| amelyből telített zsírsavak | 0,7 g |
| Szénhidrát | 69 g |
| amelyből cukrok | 6,0 g |
| Fehérje | 15 g |
| Só | 0,07 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Termékadatok
Külső cégek logói
Magyar Termék
Eredet
Magyar Termék
Elkészítés és tárolás
Receptek
Lasagna zöldségekkel és gomolyával
Hozzávalók 6-8 főre: 500 g Gyermelyi lasagna tészta, 500 g padlizsán, 500 g cukkini, 500 g brokkoli rózsa, 400 g színes paprika, 400 g kockázott konzerv paradicsom, 200 g gomolya, 2 dl paradicsomlé, 1-1,5 dl olívaolaj, 2 fej lilahagyma, só, darált bors, friss bazsalikom
A mártáshoz: 120 g vaj, 100 g liszt, 100 g reszelt sajt, 7 dl tej, só, őrölt fehérbors, reszelt szerecsendió
Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. A padlizsánt és a cukkinit vékonyra szeleteljük, sózzuk, 30 percet pihentetjük. Ezután leöblítjük, leszárítjuk, és kevés olajon, forró serpenyőben pirosra sütjük. A brokkoli rózsákat forró vízben megfőzzük, majd lehűtjük és összevágjuk. A paprika bőrét megperzseljük, azután lekaparjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A lilahagymát szeletekre vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk. Rátesszük a paprikacsíkokat, sózzuk, borsozzuk, kevés friss bazsalikommal összekeverjük, majd levesszük a tűzről.
A mártáshoz megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet és habzásig kevergetjük. Amikor már habzik, hozzáöntjük a meleg tejet, habverővel simára keverjük, majd 4-5 percig folytonos kevergetés mellett kíméletesen forraljuk. Közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval. Amikor kiforrt, levesszük és belekeverjük a sajtot. Előkészítünk egy tepsit és kikenjük olajjal. (A tepsi aljára 4-5 db lapnak kell elférnie.)
A tepsi aljára teszünk egy kevés paradicsomlevet és vizet. Erre ráteszünk egy réteg száraztésztát, úgy, hogy befedje az alját. A tésztára tesszük a sült zöldségek és a hagymás paprikadarabok felét. Sózzuk, borsozzuk és megsózzuk egy kevés friss, összevágott bazsalikommal. Rátesszük a konzerv paradicsom felét, a maradék paradicsomlevet és elsimítjuk. Beborítjuk egy újabb réteg tésztával. Erre tesszük az összevágott brokkoli felét, amit sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítünk. Ráöntjük a fehér mártás 1/3 részét és elsimítjuk. Beborítjuk egy újabb réteg tésztával.
Erre kerül a maradék sült zöldséges, paradicsomos ragu. Ismét lefedjük egy réteg tésztával. Erre tesszük a megmaradt brokkoli és a fehér mártás 1/3 részét. A végén beborítjuk tésztalappal. A maradék mártást összekeverjük a gomolyával és rákenjük a tetejére.
Előmelegített 200°C fokos sütőbe tesszük és 40-45 percig sütjük. Kivétel után adagoljuk. Tálaláskor adhatunk hozzá zöldséges mártást.
További recepteket a www.gyermelyi.hu oldalon talál.
Tárolás
Tárolás száraz, napsütéstől védett helyen.
Gyártó Neve és Címe
Gyártó címe
Gyermelyi Zrt.
H-2821 Gyermely
Bajnai út 1.
Vevőszolgálat
Gyermelyi Zrt.
H-2821 Gyermely
Bajnai út 1.
www.gyermelyi.hu
Csomagolás
Számszerű méret
Számszerű méret - 500
Egység (specifikusan)
Egység (specifikus) - Gramm
